Warsztaty – Kuchnia polska „Nowoczesna”

Opis usługi Warsztaty – Kuchnia polska „Nowoczesna”

Warsztaty – Kuchnia polska „Nowoczesna” to świetny pomysł na spędzenie wolnego czasu dla osób, które uwielbiają nasze rodzime potrawy, a jednocześnie chciałyby odkryć nowe smaki. Uczestnicy w trakcie zajęć będą przygotowywać różne dania, od przystawki aż po deser. Przyrządzą w sumie 6 potraw, m.in. tatar, filet z sandacza, krem szparagowy czy karmelizowaną bagietkę. Nad wszystkim będzie czuwał doświadczony kucharz z Pracowni Kulinarnej Marakuya. Po zakończeniu kursu każdy otrzyma stosowny certyfikat, który potwierdzi nabyte umiejętności.

Czas trwania warsztatów

Warsztaty trwają około 4 h.

Cel warsztatów

Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poznać kuchnię polską od zupełnie innej strony. Poznają najnowsze trendy w gotowaniu. Nauczą się przygotowywać przystawki, zupę, danie główne oraz deser. Przyrządzą m.in. tatar ze śledzia na pumperniklu, krem szparagowy z pianką truflową, filet z sandacza na purée marchewkowym ze smażonym fenkułem i sosem szczypiorkowym czy karmelizowaną bagietkę z miodem drahimskim i lodami waniliowymi. Dowiedzą się, jak komponować składniki i przyprawiać danie, aby miało ono niepowtarzalny smak i aromat. Ponadto przyswoją sobie umiejętność atrakcyjnego i apetycznego podawania potrawy. Dzięki uczestnictwie w warsztatach uczestnicy będą mogli zaskoczyć rodzinę i znajomych oryginalnym smakiem kuchni polskiej.

Program warsztatów

- smażony oscypek na placuszku z otrębów owsianych,
- tatar ze śledzia na pumperniklu,
- krem szparagowy z pianką truflową,
- filet z sandacza na purée marchewkowym ze smażonym fenkułem i sosem szczypiorkowym,
- polędwiczka wieprzowa pieczona z grzybami w cieście francuskim na warzywnych julienne z sosem na bazie czerwonego wina,
- karmelizowana bagietka z miodem drahimskim i lodami waniliowymi.

Dodatkowe informacje

Warsztaty odbywają się w Zespole Szkół Gastronomicznych, jednak organizowane są przez Pracownię Kulinarną Marakuya. Wszelkie zapytania można kierować na adres e-mail: biuro@marakuya.pl lub nr telefonu: 507 820 006 i 606 221 793.

Lokalizacja

Zespół Szkół Gastronomicznych im. M. Reja
ul. Sowińskiego 3
70-236 Szczecin

Położenie na mapie Warsztaty – Kuchnia polska „Nowoczesna”

Opinie o usłudze Warsztaty – Kuchnia polska „Nowoczesna”

Nikt jeszcze nie napisał opinii.