Szkolenie „Akademia Kucharza Regionu, moduł II”

Opis usługi Szkolenie „Akademia Kucharza Regionu, moduł II”

Szkolenie „Akademia Kucharza Regionu, moduł II” adresowane jest do osób mieszkających na terenie województwa kujawsko-pomorskiego, posiadających wykształcenie maksymalnie średnie oraz pracujących w branży hotelarskiej, turystycznej lub gastronomicznej. Szkolenie jest kontynuacją modułu I, który przybliżał tajniki kuchni regionalnej, jednak nie jest wymogiem ukończenie go. Uczestnictwo w szkoleniu jest bezpłatne, organizatorzy są odpowiedzialni za organizację cateringu oraz zakwaterowania w przypadku wyjazdu studialnego. Projekt będzie trwał do końca 2013 roku i przewiduje przeszkolenie stu osób.

Czas trwania szkolenia

Szkolenie trwa 12 dni.

Cel szkolenia

Podniesienie kwalifikacji i kompetencji pracowników sektora: turystycznego, hotelarskiego i kulinarnego. Praktyczna nauka wykonywania i przyrządzania potraw regionalnych. Uczestnicy posiądą wiedzę dotyczącą pszczelarstwa, wyrobów soli oraz wydobywania mineralnej wody na terenie regionu. Dodatkowo przyswoją podstawy z zakresu reklamy i marketingu, a także nauczą się skutecznej promocji swojego województwa.

Program szkolenia

- elementy turystyki,
- kuchnia regionalna, sposoby przyrządzania,
- ciechocińska sól,
- organizacja promocji, stosowanie metod marketingowych,
- miód pochodzący z województwa kujawsko-pomorskiego,
- gęś kołudzka biała,
- woda mineralna.

Lokalizacja

Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna
ul. Wełniany Rynek 5/8
85-036 Bydgoszcz

Położenie na mapie Szkolenie „Akademia Kucharza Regionu, moduł II”

Opinie o usłudze Szkolenie „Akademia Kucharza Regionu, moduł II”

Nikt jeszcze nie napisał opinii.

Inne usługi z kategorii Kurs kuchni polskiej

Kurs z zakresu kuchni regionalnej

Kurs z zakresu kuchni regionalnej

Kurs z zakresu kuchni regionalnej jest skierowany do osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności kulinarne. Zajęcia mają na...

Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie

0/5 0 Opinii
Kontakt