Kurs z zakresu kuchni regionalnej

Opis usługi Kurs z zakresu kuchni regionalnej

Kurs z zakresu kuchni regionalnej jest skierowany do osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności kulinarne. Zajęcia mają na celu przygotowanie uczestników do przyrządzania klasycznych polskich potraw związanych z określonymi miejscami w kraju. Kursanci poznają cenne receptury, nauczą się wykorzystywać w swojej kuchni produkty sezonowe. To również dobra okazja do opanowania sztuki dopasowywania dań do wystroju wnętrz. Zajęcia zakończone są egzaminem z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych. Na jego podstawie każdy z kursantów otrzyma certyfikat.

Czas trwania kursu

Kurs trwa 24 h lekcyjne.

Cel kursu

Rozwijanie umiejętności kulinarnych uczestników ze szczególnym uwzględnieniem potraw regionalnych. Dzięki zajęciom kursanci będą przygotowani do pracy w lokalach gastronomicznych oraz urozmaicą swoje menu o nowe, sprawdzone receptury.

Program kursu

- produkty ekologiczne,
- produkty sezonowe,
- tworzenie menu z potrawami regionalnymi.
- nowe aranżacje tradycyjnych dań,
- dania a wystrój wnętrz,
- stare receptury,
- zajęcia praktyczne.

Dodatkowe informacje

Cena kursu dla studentów WSG wynosi 279 zł.

Lokalizacja

Centrum Szkoleń i Certyfikacji Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. Garbary 2
85-229 Bydgoszcz

Położenie na mapie Kurs z zakresu kuchni regionalnej

Opinie o usłudze Kurs z zakresu kuchni regionalnej

Nikt jeszcze nie napisał opinii.

Inne usługi z kategorii Kurs kuchni polskiej